Thread lifting

thread lifting, azaz vékonyszálas kontúrozási technika a legújabb módszer a megereszkedett bőr feszesítésére. Az arc, a toka és a nyak megereszkedett bőrének megemelésére idáig a plasztikai sebészet ill tartós szálak beültetése nyújtott megoldást, hosszabb felépülési idővel és több lehetséges komplikációval. A legújabb felszívódó szálakkal végzett thread lifting tulajdonképpen lunch time kezelés. A beültetett szálak anyaga azonos az évtizedek óta biztonsággal használt sebészi felszívódó varratokkal, melyek teljes mértékben lebomlanak a szervezetben.

Finom, mégis látványos eredmények érhetőek el ezzel a technikával. A hatás nyilvánvalóan nem olyan drámai mértékű, mint sebészi arcfelvarrás esetén, de annál természetesebb és az arc illetve a kezelt terület természetes vonásai semmit sem változnak, csupán a helyükre kerülnek. A módszer másik óriási előnye, hogy nincsenek hegek és nincs vagy csak minimális a felépülési idő.

A thread lift legalkalmasabb a megereszkedett arcbőr, toka és nyak kezelésére, de kiváló a hatása egyéb testájakon is, pl lógó felkar és has is korrigálható így. 30-40-50-es korosztály számára a legideálisabb választás. Érdemes már egészen korán a kötőszöveti rost vesztés első jeleinél beavatkozni és leállítani a folyamatot, természetesen később is alkalmazható a módszer, de eljöhet az a nap , amikor már a szálak nem jelentenek megoldást, csupán a sebészkés. Ezt nem kell megvárni, hisz meg lehet előzni.

A beültetett szálak nem csupán támasztanak, hanem a kollagénindukciós hatásuknál fogva olyan irányba feszítik a bőrt, amilyen irányba befűztük őket. Ezt a hatást hívjuk vektoriális kollagén indukciónak. Így a beültetett szálak körül új kötőszövet képződik, amely azután is támasztja, feszesen tartja a bőrt, miután a szálak felszívódtak. A bőr hosszan, a kezelést követően 1,5 -2 évig is feszes, fiatalos marad. A hatás fokozható a kezelések ismétlésével , a legtöbb ismétlő kezelésnél már kevesebb szál beültetésére van szükség.

A beavatkozás érzéstelenítés nélkül vagy helyi érzéstelenítés mellett végezhető. Mindössze fél-egy órát vesz igénybe, a beültetett szálak mennyiségétől függően. A hatás azonnal látható, azonban további hatásfokozódás várható a kezelést követő hónapokban, a szálak beágyazódásával és új támasztó kötőszövet képződésével egyidőben.
Az esetek egy részében előfordulhat bevérzés, pár napig tartó duzzanat és enyhe fájdalom a beavatkozás helyén. Ezek a panaszok azonban pár nap alatt maradéktalanul elmúlnak.