drakula1A PRP kezelés (Platelet Rich Plasma), azaz thrombocyta/vérlemezke dús vérplazmával történő kezelés vagy elterjedtebb nevén Drakula terápia, a bőrfiatalítás egyik legújabb és egyben legtermészetesebb módszere. Azok számára különösen ideális választás , akik a természetes megoldásokat részesítik előnyben , mégis látványos eredményeket várnak , ha bőrfiatalításra szánják magukat.

A Prp terápiát az orvostudomány már évek óta széleskörben alkalmazza , krónikus ízületi panaszok gyógyítására az ortopéd sebészet , de szinte valamennyi műtétes szakmában van helye , szájsebészeti , szív-érsebészeti alkalmazása is közismert és az egyik legbiztonságosabb és mégis rendkívül hatékony módszer a bőrfiatalításban.

Az eljárás során a pácienstől vért veszünk , majd a vérből egy speciális eljárással szeparáljuk a vérlemezkékben dús felülúszót. Ez a lecentrifugált vérünk bőrfiatalítás tekintetében legértékesebb része , és mindössze csupán 1%-a a levett vérnek .Ezért ennél a kezelésnél nagyon fontos , hogy a rendelőnk a legkorszerübb gépekkel legyen felszerelve , melyek lehetővé teszik ennek a rétegenek pontos kinyerését a vérből . Az esztétikai bőrgyógyászat minden terén nagyon fontos a minőség , de talán leginkább igaz ez , ha vérünk legkisebb sejtjeinek , a vérlemezkéinknek vérből történő kinyerése a cél . Ahhoz , hogy a legnagyobb koncentrációjú és legaktívabb Prp-t tudjuk kinyerni nagyon komoly high tech technológia szükséges ,csak így lesz elég hatékony a kezelés.

 

A vérlemezkék, azaz a trombociták, az összes humán növekedési faktort tartalmazzák, amelyek a sebgyógyuláshoz
elengedhetetlenek, pl. PGDF –t, ami többek között az őssejtstimulációért felel, TGF-t, ami a kötőszövet felépülést drakula2serkenti, ILGF-t, ami a sebgyógyulásért felel, vagy EGF –t, ami a sejtdifferenciációt serkenti, azaz az egészséges hámsejtek képződéséért felel. A trombociták ezeken kívül több olyan fehérjét is kiválasztanak, amelyek kulcsfontosságú szerepet a szöveti regenerációban játszanak. A trombociták hatása nem csupán a saját fehérjéik, faktoraik kibocsátásán alapul, hanem egyéb sejteket is aktiválnak növekedési faktorok, enzimek kibocsátására, ennek megfelelően hétről hétre sokszorosára nő a bőr regeneratív kapacitása. Többek között ezért is (a kezelést követő másnap esetleges apró tűszúrásnyi bevérzéseken kívül a kezelésnek egyéb jele nem látható), illetve ez az egyik magyarázata annak, hogy a kezelt bőrterület intenzív és gyorsított ütemben újul meg. Mindezek eredményeként a bőr feszesebbé válik, a ráncok kisimulnak, a bőr textúrája, volumene, sőt hidratáltsága is látványosan javul.

A bőr egészséges, fiatalos ragyogása a kezelést követő néhány héten belül nagyon látványosan javul, majd a következő hónapokban az újonnan felépülő kötőszövet megjelenésével alakul ki a végleges és várt hatás.

A PRP terápia kiválóan alkalmazható az arc fiatalítására, a szem alatti karikák csökkentésére, a nyak és dekoltázs bőrének kezelésére, az idősödő ráncos kézhát felfrissítésére,rosaceas bőr , sőt a hajhullás kezelésére is. A kezelés következtében a szem alatti táskák, karikák úgy javulnak, hogy közben a természetes szemvonal nem változik.

A kezelés során 18 ml vért veszünk a pácienstől, melyet egy speciális kittbe injektálunk , majd centrifugába helyezünk. A legmodernebb Prp eljárás során néhány percnyi cenrtifugálást követően szabad szemmel kivehetően elkülönül a trombocitadús prp , ebben a részben a normál plazmának 6-8 , sőt néha több mint 10x-20 szoros vérlemezke koncentrációja található . Az értékes hatóanyagokat tartalmazó plazmát apró tűszúrásokkal vagy dermaroller segítségével juttatjuk a bőrbe. Mivel a kezelés során a szervezet saját anyagait használjuk fel, allergiás reakció, fertőzés nem fordulhat elő .

A hatás fokozatosan épül fel, egyetlen kezelésnek reálisan 2-3 hónap múlva látjuk a végső hatását .Problémafüggő , kinek mennyi kezelés javasolt , 4 hetente egy alkalom elegendő kb. 4 hónapon át , majd évente egy-két fenntartó kezelés általában érettebb bőr esetén is elegendő.

A Prp kezelés tipikusan az a kezelés , amelyet fiatal életkorban is lehet , sőt javasolt elkezdeni .Hisz a megelőzés a legjobb gyógyszer mindenre , aki időben elkezd magával törődni hosszú évekkel megnyújthatja a fiatal éveit .De ez az a kezelés , amellyel természetesen a már kialakult ráncok , megereszkedett bőr is orvosolható.