Modern technológia, természetes szépség

Kémiai, természetes hámlasztás

A kémiai hámlasztások olyan kezelések, amelyet ha valaki egyszer kipróbál, akkor szinte biztos, hogy beleszeret. Minden páciensnek ajánljuk, aki szeretné megőrizni bőre egészségét, aki a finom ráncokon, pigmentfoltokon, hegeken szeretne javítani. Önmagában vagy egyéb kezelésekkel kombináltan használjuk. Nincs olyan korosztály akinek ne lenne szüksége peelingre, fiatalkori acneban és időskori napfénykárosodott bőrön egyaránt remek a hatása.

A kémiai hámlasztások a bőr felső rétegeinek eltávolításával tulajdonképpen kontrollált sebgyógyulást indítanak be, így késztetve a bőrt megújulásra, regenerációra és kollagén
átrendeződésre.
A hámlasztás erősségétől függ a mélység, illetve a végeredmény. Megkülönböztetünk felszínes, középmély és mély hámlasztást.
Különböző hámlasztások léteznek a használt hatóanyagoktól függően is, minden esetben bőrtípust és bőrproblémát figyelembe véve választunk peelinget.

Felszínes hámlasztások:

Az esztétikai orvoslásban ezeket a hámlasztásokat önmagukban csak egészen fiatal bőr esetén alkalmazzuk a bőr felfrissítésére, hogy a krémek hatóanyagai mélyebben tudják hatásukat kifejteni illetve acnes, pattanásos bőr kezelésében kiválóak. Érettebb bőr esetében esemény előtti felfrissítésre önmagukban is alkalmazhatóak, azonban leggyakrabban orvosi középmély hámlasztás előkészítésére alkalmazzuk ezeket a kezeléseket.
Felépülési idő nincs ezeknél a kezeléseknél, a bőr a kezelést követően azonnal tisztább, ragyogóbb, hidratáltabb. Hámlás nincs, vagy minimális alig észrevehető mértékű.

Ezek egy része aloe vera alapú peeling:
Image Ormedic peel: Az egyensúlyát vesztett, fakó bőr aznapi felfrissítésére nagyon jó. Tiniknek, várandós kismamáknak nyugodt szívvel ajánlható. Aloe gélben 15 %-os hámlasztó organikus gyümölcskeverék található, bio édesgyökér tartalma enyhén fehéríti a bőrt. Hetente ismételhető.

Image Signature face lift: Ez a felüleletes hámlasztások királynője! Érzékeny rosaceás bőrőn is nagyon jó hatású. Aloe gél alapban található 30 %-os aktív C-vitamin az egyik legerősebb antioxidáns. A kezelés után azonnal felélénkül a bőr színe. Réti legyezőfű, fekete nadálytő és kamilla tartalma azonnal nyugtatja a bőrt.
Image Lightening Lift: Tejsav és kojiksav tartalmú kellemes peeling, mely enyhén hámlaszt és tirozináz gátló hatás révén bőrfehérítésre használjuk. Erősebb pigmentációs problémák esetén azonban kizárólag előkészítő peelingként jön szóvba, egy-két alkalommal a középmély hámlasztás előtt.

Acne Lift: Ezt a hámlasztást idősődő bőr rendszeres kezelésére megelőzésként javasoljuk és ránctalanító peeling előtti előkészítésre .A benne lévő glikolsav hámlasztó és a retinol kollagénszintézist serkentő hatása frissíti fel a bőrt. Aktív C-vitamin tartalma erős antioxidánsként semlegesíti a szabadgyököket, értékes polipeptidjei revitalizálnak.

Image Wrinkle Lift: Pattanásos bőrre kifejlesztett szalicil és glikolsav tartalmú hámlasztás. Csökkenti a faggyútermelést, harcol a faggyúmirigyekben elszaporodó Propionibacter acnes nevű baktérium ellen, tisztítja a pórusokat. Zöld tea, kamilla, réti legyezőfű, fekete nadálytő tartalma azonnal nyugtatja a gyulladt acnes bőrfelszínt.

 

Középmély hámlasztások:

Ezeket a kezeléseket kizárólag orvos végezheti.
Ráncok, szemkörnyéki szarkalábak, felső ajakpír feletti ún. cigerettaráncok, pigmentfoltok, öregedő, foltos dekoltázs, nyak és kézfej kezelése a fő alkalmazási terület. Ezek azok a kezelések, amelyekre mindenkinek szüksége van egy bizonyos életkor felett, a teljes bőrfelszínt képesek megújítani.

TCA: A triklórecetsavas hámlasztások az orvosi középmély hámlasztások leggyakrabban választott eljárásai. A bőrnek nem csupán a legfelső rétegét távolítjuk el, hanem kicsit mélyebbre hatolva serkentjük a kötőszöveti rostok újratermelődését is.

Orange Tca peel: Ez az igazi hollywoodi ragyogás kulcsa! Egyszeri drasztikus beavatkozás, amely után a felépülési idő a legtöbb esetben meglepően rövid. Triklórecetsav, szalicilsav és retinol tartalmú peeling a súlyosan napfénykárosodott, szürke, fakó, öregedő bőrrel csodát művel. A gyors felépülés a kezelés után azonnal alkalmazott regenerációt serkentő termékeknek és a speciális, kifejezetten hámlasztás utáni bőrápolásra összállított termékcsomagnak köszönhető. A kezelés után lemezes hámlás várható. Évente 1-2 alkalommal használjuk, ideálisan a napfényszegény hónapokban.

Skintech Tca peel: Szintén intenzív triklórecetsavas hámlasztás. Lassabban, kíméletesebben hat. Érzékenyebb bőrűeknek javasolt Tca peel. 4-szer ismételjük kéthetes megszakításokkal. Évente 2-3 alkalommal is végezhető. Szintén nagy lemezekben hámlik majd a bőr.

Image Perfection Peel: Szalicil , laktátsav és retinol tartalmú hámlasztást , azoknak a pácinseknek javasoljuk , akik sötétebb bőrtípusba tartoznak vagy akik kevésbé látványos hámlással szeretnék megúszni az orvosi peelinget . Kiválóan alkalmazható pattanásos bőr gyógyítására is.

 

Kémiai hámlasztás előtti és utáni teendők

Teendők hámlasztás előtt:

 • Középmély hámlasztásokat nem kötelező , de érdemes előkészíteni , hogy jobb hatást , egyenletesebb hámlást tudjunk elérni .
 • Az előkészítés történhet speciális arclemosó vagy orvosi hámlasztás előtti termékcsalád otthoni használatával a kezelés előtti két hétben illetve rendelőben 1-2 alkalommal végzett felszínes hámlasztással is.
 • Ismert allergia , herpeszes anamnézis , belgyógyászati betegség esetén konzultáljon a kezelőorvossal

Teendők hámlasztás követően:

 • A hámlasztás utáni post treatment termékek használata javasolt az orvos utasítása szerint.
 • 2 hétig nem érheti közvetlen UV sugárzás a bőrt. Szolárium , napozás ellenjavallt. Széles spektrumú (UVA/UVB ) min. Spf 30 –as napfényvédő használata szükséges.
 • A bőr erőteljes dörzsölése tilos , a leváló bőrlemezeket ne tépkedje , mert ez hegesedéshez , elszíneződéshez vezethet.
 • Ha erőteljes viszketést , gyulladást észlel kérem hívjon , mert ilyenkor szükségessé válhat vényköteles gyulladásgátló krém használata.
 • Gyantáztatás , depiláció , lézerkezelés , mikrodermabrázió hámlasztás után 10-14 napig nem végezhető .
 • Várjon 7 napot retinol tartalmú vagy egyéb hámlasztó összetevőt tartalmazó krém használatával.
 • Uszodába , szaunába legalább hét napig ne menjen a kezelést követően .
 • Ha a kezelés előtt vírus ellenes kezelést indítottunk , kérem szedje be a teljes mennyiséget.
 • A kezelés okozhat bőrpírt , duzzanatot , bőrszárazságot ,feszülést , bőrérzékenységet , pörkképződést és látható hámlást , amely 1-2 hétig is eltarhat . A meglévő pigmentfoltok sötétülhetnek , átmenetileg szürkéssé , barnássá válhatnak .