Sokszor emlegetjük , hogy nem elég csak az arcot fiatalítani , a nyak . dekoltázs bőrének fiatalítása is elengedhetetlen a fiatalos külsőhöz.

Milyen igaz !

A nyak, dekoltázs bőre ráadásul vékonyabb , mint az arc bőre , azaz az esetleges kezelésekre is lassabban reagálhat, ezért tulajdonképpen még az arckezeléseket megelőzően érdemes ezekre a területekre fektetni a hangsúlyt. A legjobb a megelőzés , de ha már kialakultak a ráncok , foltok vagy a rettegett pulykanyak , akkor sincs késő hála a modern technikának .

A nyak és dekoltázs bőre érzékeny ezért kíméletes eljárásokkal feszesítünk , mint vékonyszálas kontúrkezelés , mikrotűs radiofrekvencia , frakcionált Co2 lézer kezelés , szükség esetén orvosi mélypeeling is bevethető .Léteznek már a nyak és dekoltázs felületes ráncaiba adható hyaluronsavas töltőanyagok ,melyek gyönyörűen kisimítják a vékony megtört bőrt .

A pigmentfoltokat lézerrel , fagyasztással és kémiai hámlasztással is eltávolíthatjuk .

Az erősen megereszkedett valódi pulykanyakba illetve erős tokába vastag fogazott szálak ültethetők, melyek visszahúzzák a fültőhöz a logó bőrt.

Ha túl nagy a bőrfelesleg akkor plasztikai műtét is szóba jöhet természetesen , de manapság ezt a megfelelő kezelésekkel ügyesen meg lehet előzni illetve kitolni a szükséges műtét időpontját.