Ráncok, redők azonnali korrigálása

A hyaluronsav a bőr kötőszövetének természetes összetevője. Ennek koncentrációja az életkorral fokozatosan csökken, részben ez az oka, hogy a bőr rugalmatlanná, tónustalanná válik, ráncok alakulnak ki. A hyaluronsavas töltőanyagokat a szervezet teljes mértékben képes lebontani, azok maradéktalanul felszívódnak. Biológiai fermentációval előállított anyagokról van szó, tehát nem állati eredetűek, így előzetes allergiavizsgálatra nincs szükség alkalmazásukkor.

Rengeteg esztétikai kezelés létezik. Ezek közül az ún. biostimuláló kezelések, amelyek hatása hetek, hónapok múlva válik láthatóvá. Ezek a kezelések, amelyek valóban fiatalítanak és visszafordítják a bőr öregedési folyamatait.

A hyaluronsavas ránctöltés, nem ilyen, az ’csupán’ egy azonnali korrekció. Természetesen ezeket az ún. stimuláló kezeléseket, mint pl dermaroller, lézerkezelések, nem helyettesíti a ráncfeltöltés, de nem is pótolja. Hisz ha valaki azonnali megoldást szeretne, akkor ehhez nyúlunk, hisz kitöltjük a ráncot, megemeljük a megerszekedett bőrt és a páciens 5-10 évvel fiatalabban távozik még aznap  a rendelőből. Másrészt igen mély ráncok eltüntetésére nagyon sok dermaroller, vagy sajátvérterápián kellene átesnünk, így kényelmes és gyors megoldás a problémát célzottan korrigálni a beadott töltőanyaggal.Majd a hatást tartósítani és fokozni akár egyéb kezelésekkel.

Természetesen a kombinációja ezen kezeléseknek nem szükséges minden esetben, gyakran hyaluronsavas ránctöltést alkalmazunk kizárólag.De én,  ha egy mód van rá, szeretem kombinálni a kezeléseket a komplex fiatalító hatás miatt.

A töltőanyagokat nagyon gyakran alkalmazzuk a nasolabialis redő eltüntetésére, ez sokunknál talán elsőként jelentkező és legzavaróbb ráncaink egyike.Ki lehet tölteni az ún Marionett ráncot, mely az ajakzugokban keletkezik, ajakbiggyesztő ráncnak is mondjuk, a glabella –szemöldök közötti ráncok kezelésére is alkalmas, az ajak fölötti cigerettaráncok is korrigálhatók, szem alatti árkok is javíthatók. Továbbá kontúrjavításra, volumenpótlásra is alkalmas  a hyaluronsav. A megereszkedett bőrt meg lehet emelni sebészkész nélkül is.Természetesen van olyan helyzet, amikor már csak a sebészkés segít, de ezt nem célszerü megvárni, hiszen vannak módszerek amelyekkel akár el is kerülhető a sebészi szike. A tendencia egyébként is egyre inkább a tűs, minimálinvazívbeavatkozások irányába hajlik.

Felépülési idő: nagyon rövid, előfordulhat enyhe 2-5 napig tartó duzzanat, vörösség a beadás helyén, melyet többnyire sminkkel szépen el lehet fedni, de az esetek egy jelentős részében ez elmarad. Bevérzés is lehet az injekció beadás helyén, mely változó mennyi idő alatt szívódik fel, néhány nap és 2 hét közötti intervallumban általában elmúlik.

Javaslatok kezelés előtti ill utáni időszakra: Kezelés előtti útmutatónkban  hasznos tanácsokkal szolgálunk.

Tartósság: Általában 6-12 hónap, kisebb korrekciókkal és biostimuláló kezelésekkel ez az időtartam növelhető