Ajaktöltésre, ajakkontúrkiemelésre a leggyakrabban használt anyag a hyaluronsav. Bizonyos kortól mindenkinek vékonyodik az ajka.  Egy ajaktöltés nem feltétlen jelent harcsaszájat, mindent lehet alig láthatóan, a jó ízléshatárain belül, de mégis érdemi változást elérve. Egy picit dúsabb ajak lehet szebb és egy kor felett pedig kifejezetten fiatalít a szépen visszaadott ajakkontúr vagy volumen.

Ajakkontúr kitöltésével  nem növeljük az ajak méretét, csak az ajak vonalát erősítjük,mintha egy ajakszínű szájkontúr ceruzát alkalmaznánk. Ettől nem lesz dúsabb az ajak, de az íve markánsabbá válik. Ajakkontúr korrigálással a száj körüli merőleges ráncok, az ún cigerettaráncok is finomíthatóak .

Magába az ajakba töltött hyaluronsav dúsabbá teszi az ajkat .

A két technika külön-külön is alkalmazható ill kombinálható.

A felső ajak feletti cigerettaráncok korrigálása sokszor önmagában dúsabbá, szebbé teszi az ajkat.

Az ajakzugban lévő, ún Marionett redő is korrigálható. Ez a ránc idővel általában erőteljesen elmélyül, részben a mimikai mozgás, részben pedig a kötőszövet és főleg az orcák megereszkedése miatt. Ha ezt a területet feltöltjük, akkor az ajkak ismét mosolygássa válnak.

philtrum, a felső ajkat az orral összekötő két vonal. Ezt a dupla vonalat megtöltve a felső ajaknak szebb formát és ívet adunk és ezzel érzékibbé tehetjük. A philtrum közé eső ún Cupido ív feltöltésével ez a hatás tovább fokozható.

A kezelés előtt a páciens elvárásait, az ajak adottságait és az arckaraktert együttesen figyelembevéve döntünk a kezelés módjáról, a legmegfelelőbb töltőanyag kiválasztásáról.

Mellékhatások: A kezelést követően az ajak duzzanatára kell számítani, mely jegeléssel jelentősen csökkenthető. A kezelést követő 24 órában kicsit kevesebb folyadék fogyasztása is segítheti az ödémás duzzanat visszahúzódását.