Keloid:
Ez a legritkább hegfajta .Keloid az arra hajlamos egyéneknél tulajdonképpen egy agresszív sebgyógyulási folyamat eredménye .A sebhatárain túlburjánzó gyakran élénk színű heg fájhat, viszkethet és elsősorban komoly esztétikai problémát okoz. Kezelés mindenképp javasolt . Szóba jöhet injekciós terápia , kompressziós kezelés , lézer , cryoterápia illetve adott esetben sebészi megoldás is .

Hypertrófiás, kitüremkedő heg:
Sokan keverik a keloiddal ,hasonlóan kitüremkedik , de nem terjed túl a seb határain , idővel javulhat magától is. Kezelésre általában jól reagál : fagyasztás , injekciós kezelés , lézer  és esetleges sebészi kimetszés is szóba jöhet.

Besüppedt , acnes hegek:
A korábbi gyulladt pattanások helyén többnyire besüppedt apró bizarr alakú hegek alakulnak ki , néha egészen mély ún ‚icepeak‘ hegek , melyek a subcutan zsírszövetet érintik . Kezdetben a gyulladás utáni hiperpigmentáció következtében ezek a hegek sötétebbek lehetnek mint a környező ép bőr , idővel ez a sötétebb pigmentált megjelenés halványodhat.

Korral ezek a hegek még láthatóbbá , zavaróbbá válnak majd .

Kezelésükre nagyon jó választás többek között a frakcionált Co2 lézer , a mikrotűs radiofrekvencia , orvosi mélypeeling ,drakula kezelés.