A normálisnál erősebb mértékű izzadás egy rendkívül zavaró, az életminőséget jelentősen rontó probléma, melyet gyakran szükséges kezelni. Az esetek döntő többségében különösebb okot nem kell keresni, kis százalékban lehet cukorbetegség, pajzsmirigy betegség ill. egyéb ok a háttérben. A tenyér, talp és a hónalj izzadása a leggyakoribb és talán a mindennapokat leginkább megkeserítő probléma. Nagyon kellemetlen a ruházaton áttűnő folt, sokszor idővel még a ruhákat is elszínezi az izzadtság. Mindennapos stressz okozója lehet egy állandóan izzadó tenyér, hiszen sokszor lehetetlen a nyugodt munka, kicsúsznak a tárgyak a kézből, súlyos esetben a vastárgyak is korrodálóthatnak, de a társas kapcsolatokba is bezavar, elég csak a  kézfogásra gondolni. A talpi izzadás erős szaggal járhat, a járást is zavarhatja, a cipők is gyorsabban tönkre mennek.

fokozottizzadas

A kóros mértékű izzadás fokozhatja különbőző kórokozók elszaporodását, az érintett terület állandóan felülfertőződik, ezzel is súlyosbítva az alapproblémát.

A hyperhidrózis egy olyan állapot, amit nem szégyellni kell, hanem kezelni.

Sok páciens esetében jól működnek speciális receptre írandó izzadásgátló készítmények, melyeket napi egyszer esténként alkalmazunk naponta vagy másnaponta.