Hangzatos alcím, figyelemkeltő

dermaA dermaroller kezelés során a kezelni kívánt bőrfelületet egy sok száz tűs hengerrel járjuk végig. A kezelés során a dermaroller apró sebek százait ejti a bőrön. Minden egyes kis seb a test természetes öngyógyító képességét aktiválja, olyan szövetaktív anyagok képződnek, melyek a bőr alapállományának és a rostállományának megújítását, fiatalítását eredményezik. A kezelés önmagában is rendkívül hatékony, de mivel a roller tűi által szúrcsatornák nyílnak, ezért ezt kihasználva a kezelést mezoterápiás ampullák alkalmazásával kombináljuk.

Különböző klinikák által kínált dermaroller kezelések eltérő hatékonyságúak lehetnek. Praxisomban a legmodernebb, egyedülálló tervezésű Dts rollereket alkalmazom, melyek használatával kevesebb kezeléssel látványosabb hatást lehet elérni. Az újonnan képződött kollagénrostoknak köszönhetően az arcbőr üdébb, frisebb lesz, a ráncok jelentősen csökkennek, hegek javulnak.

Alkalmazási területek:

  • arc, nyak, dekoltázs bőrének fiatalítása
  • hegek, acnes hegek kezelése test bármely részén
  • pigmentfoltok
  • stria
  • cigarettaráncok
  • hajhullás
  • meglazult, tónusvesztett bőr a test bármely részén

 

Teendők dermaroller kezelés esetén

A bőr piros maradhat 3-4 napig, de 6 órával a kezelés után már sminkelhető, amivel a bőrpír eltakarható. Horzsolások , bevérzések , pörk keletkezhet. A kezelést követő napokon a bőr feszülhet , enyhe hámlás , bőrszárazság előfordulhat.

A kezelés utáni bőrápolást a kezelőorvossal megbeszéltek alapján szükséges folytatni. Higiénés szabályok betartása rendkívül fontos ,csak tiszta kézzel érjünk a kezelt bőrfelülethez .

A kezelés után 2 hétig minimum SPF 30-as fényvédő krém ajánlott, és ebben a két hétben a napozás illetve szolárium használata tilos.

A kiújuló herpes simplex vírus a kezelés hatására aktiválódhat, ezért a kezelőorvost tájékoztatni kell a betegség meglétéről, hogy a kezelés előtt a megfelelő gyógyszert felírhassa.

Nem kezelhető kollagénindukciós terápiával, akinek aktív fertőzés ill nyílt seb van a kezelendő bőrfelületén, aktív herpes simplex esetén, az adott terület érzéketlensége esetén, rossz sebgyógyulási hajlam, keloidképződés veszélye esetén.

Ideális eredmény eléréséhez legtöbbször több kezelésből álló sorozatra van szükség, ez általában 4-5 alkalom, mely egyénenként változhat. Fenntartó kezelések is szükségesség válhatnak .
Egyetlen kezelés végső hatását általában 2-3 hónappal később látjuk , ennyi idő kell a kötőszöveti átrendeződéshez , ez idő alatt a bőr napról napra javul.