Testünkön a kor előrehaladtával számos , többnyire ártalmatlan bőrnövedék jelenik meg , melyek azonban esztétikailag rendkívül zavaróak . Többféle gyors és hatékony módszer létezik eltávolításukra. Első lépés mindig a pontos bőrgyógyászati diagnózis , majd ezt követően kiválasztjuk az eltávolítás legmegfelelőbb módszerét.

Ilyen növedékek például:

Fibróma: mely ártalmatlan kötőszöveti növedékek, leggyakrabban nyakon ,hónaljban , lágyékhajlatban , mellek alatt alakul ki .A kisebbek laposak, a nagyobbak bornovedekekocsányon függnek és idővel
szaporodhatnak.
Gondot általában nem okoz , de kellemetlen , ha beakad nyakláncba , meg is tud csavarodni és be tud vérezni. Nem túl szép látvány , többnyire ezért döntünk eltávolítása mellett , mely történhet szikével , kauterrel , radiofrekvenciás sebészkéssel és lézerrel egyaránt .

Angióma: Ezek vörös pontszerű, jóindulatú érburjánzások. Szinte mindenki talál magán hasonlót. Amíg kicsi, jellemzően nem okoz problémát , azonban ha nagyon megnő, érdemes eltávolíttatni , mert ilyen esetekben nagyon tud vérezni egy esetleges sérülés alkalmával . Eltávolítására ideális a lézer , de történhet kauterrel .

Seborrheás keratosis: Ezek változó méretű és világos barnától egészen ilyesztő fekete színben megjelenő morzsalékony felszínű növedékek . Sokan összetévesztik melanoma malignummal , a bőrdaganatok egyik legrosszabb indulatú formájával. A seborrheás keratosisok ártalmatlan növedékek , nem válhatnak daganattá ,azonban ellephetik az egész testet ,ha pár darab megjelent belőlük érdemes eltávolíttatni . Bármilyen roncsoló eljárás és szike is szóba jön eltávolításukra .