Ma már létezik olyan beavatkozás, mely nemcsak a laza szöveteket emeli meg és húzza fel, hanem beindítja a bőr fiatalító, regenerációs folyamatait is!

Hazánkban elsőként Csernus doktornő alkalmazta a Pdo alapú vékonyszálas kontúrkezelést, melyet a tökéletes hatás elérése érdekében emelő fogazott szálakkal javasolt kiegészíteni. A Fine Thread Contouring, azaz vékonyszálas arckontúrozási eljárást, melynek során különböző méretű és kialakítású felszívódó szálakat helyeznek el a bőrszövet megfelelő mélységébe, melyek fokozzák a szövet szilárdságát, támasztást adnak és stimulálják az új kollagénrostok termelődését.

Az eljárás továbbfejlesztéseként jelentek meg a kis fogakkal ellátott, ún. cog szálak, melyek az apró karmokkal már képesek valósággal belekapaszkodni a szövetekbe és azokat megemelni.

Ezt a hatást tovább is lehet fokozni. Az Art Lifting a világon a legújabb, felszívódó szálakkal dolgozó eljárása. Az Art Lifting valóban más, egyedülálló és óriási lehetőségeket biztosít a bőrgyógyászoknak és plasztikai sebészeknek.

Még az FTC-nél is komolyabb tehát a beavatkozás, mégis altatás nélkül, helyi érzéstelenítésben végezhető kezelésről van szó. A szálak a korábbinál is erősebbek, és mindegyik típusú szálon megtalálhatóak azok a bizonyos kis „csodát” hozó karmok, méghozzá nagyobb számban és különleges kialakításban.

Ennek köszönhetően a korábbinál is nagyobb mértékű lesz a lifting hatás, és maximálisan rögzülnek a beültetett szálak.

Az eljárás során az arc középső területén (ún. midface lifting, ahol szükség szerint a nazolabiális redők, az orcákat, az áll vonalát feszesíti a kezelés), a szemöldök részen (ahol megemeljük a szemöldököt) és a nyakon végzi a beavatkozást.

A beavatkozás előtt fényképet készítünk. A kezelendő részt alaposan fertőtleníteni szükséges, illetve ha arcot vagy szemöldököt emelünk, a hajas fejbőrt is sterilizáljuk. Ez körülbelül fél órát vesz igénybe.

A beavatkozás minden esetben helyi érzéstelenítéssel történik, melyet több szúrással ad be az orvos. Az érzéstelenítőhöz speciális hatóanyagot keverünk, mely minimalizálja a bevérzés lehetőségét.

Az előkészített szálakat kanül segítségével vezetjük be a hajas fejbőrön át.A kanülök eltávolításra kerülnek, a szálakat pedig végső helyükre igazítjuk.

A kb. másfél órás beavatkozás (szemöldökön és nyakon csak maximum egy órás kezelés) hatása azonnal látható, mégis természetes. A kezelés előtt és utána készített fotók segítségével még kézzelfoghatóbban meghatározható a változás.

A beavatkozás miatt fellépő ödémásodásra fel kell készülni, de ez nagyrészt 1-2 napon belül elmúlik. A beavatkozás után javasolt, hogy felpolcolt párnával aludjon, száját ne nyissa nagyra, ne sportoljon. A szálak kb. két hét alatt „beépülnek” és az esetleg kellemetlen érzetek is általában megszűnnek.

A hatás tartós, 2 évig is fennmaradhat. A beavatkozás után az orvos által megjelölt időpontban vizit szükséges.

Hogyan kell készülnie a beavatkozásra? Minden vérhígító készítmény növeli a bevérzés kockázatát, így ezeket érdemes elhagyni az időpont előtt egy héttel. Ha bármilyen szisztémás betegségben szenved, várandós, szoptat, keloidos hegképződésre hajlamos, lidokainra érzékeny, bármilyen gyógyszert szed, arról tájékoztatnia kell orvosát. Szintén szükséges arról tudnunk, hogy az elmúlt egy évben milyen szépészeti beavatkozásokon esett át, van-e korábbi implantátum, filler, szálbeültetés a kezelt területen.